Bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a járókelőket Békéscsabán

Fotó: Police.hu

Hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal, mesekönyvekkel és kulcstartókkal várta a békéscsabaiakat a rendőrség szakembere.

hirdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársa rendszeresen tart tájékoztatókat, rendezvényeket a megyeszékhelyen. A szakember célja, hogy széles körben terjessze a tapasztalatok alapján gyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos információkat.

hirdetés

A „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretein belül 2022. július 7-én Békéscsabán, a buszpályaudvaron várta az érdeklődőket. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a tömegközlekedési eszközökön vigyázzanak a csomagjaikra, értékeikre, személyes dolgaikra. Csak annyi készpénzzel utazzanak, amennyire szükségük lesz. Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak otthon, érdemes szólni a szomszédnak vagy egy jó ismerősnek, hogy időnként nézzen körül a háznál, a postaládát ürítse ki. A házak kapuit, a lakások ajtajait zárni kell még akkor is, ha a lakók otthon vannak.

A bűnmegelőzési szakember kérte a fórum résztvevőit, hogy telefonon, vagy személyesen őket felkereső ismeretleneknek ne adjanak, ne utaljanak át pénzt! Emellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványokat, mesekönyveket és kulcstartókat adott az érdeklődőknek.

Police.hu

hirdetés