Ittasan okozott rendbontást egy férfi a gyulai piacon

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 67 éves többszörösen büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki ittasan a gyulai piacon okozott rendbontást.

A férfi 2022. június 5-én reggel 6 óra 15 perc körüli időben megjelent Gyulán, a városi piacon. A férfi erősen ittas állapotban, nagy hangzavarral és trágár szavak használatával közeledett a piacon kereskedelmi tevékenységet folytató sértett irányába. Ezt követően a férfi a sértett árusító asztalához lépett, majd köpködni kezdte azt, illetve ismételten sértő kifejezéseket használt a piacon dolgozó emberekre.

hirdetés

A férfi ezután elhagyta a sértett árusító helyét, azonban egy kis idő elteltével ismételten obszcén szavakat használva visszament és tovább inzultálta a sértettet, majd az árusító asztalhoz érve az ott található és a sértett tulajdonát képező dobozokat kezdte el rugdosni.

A sértett annak megakadályozása érdekében, hogy a dobozban található törékeny árucikkeket megvédje, a dobozok elé állt és a kezeit oldal irányba felemelve védte azokat, amikor a vádlott kapálózva közelebb lépett és egy alkalommal megütötte a sértett bal kezének alkarját a csukló tájékon. A sértett a nap folyamán érezte, hogy a bal csuklója kissé megduzzadt, ezért a kórház sürgősségi osztályára ment. A sértett a bántalmazás következtében a bal kezének csuklóján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A férfi az erőszakos cselekményével nem okozott anyagi kárt a dobozokban található törékeny árucikkekben és a helyszínre érkező, majd intézkedést foganatosító rendőrjárőrök felszólítására elhagyta a helyszínt. A járási ügyészség beismerés esetére a férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta vádiratában.