Ittasan okozott rendbontást egy férfi a gyulai piacon

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 67 éves többszörösen büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki ittasan a gyulai piacon okozott rendbontást.

A férfi 2022. június 5-én reggel 6 óra 15 perc körüli időben megjelent Gyulán, a városi piacon. A férfi erősen ittas állapotban, nagy hangzavarral és trágár szavak használatával közeledett a piacon kereskedelmi tevékenységet folytató sértett irányába. Ezt követően a férfi a sértett árusító asztalához lépett, majd köpködni kezdte azt, illetve ismételten sértő kifejezéseket használt a piacon dolgozó emberekre.

A férfi ezután elhagyta a sértett árusító helyét, azonban egy kis idő elteltével ismételten obszcén szavakat használva visszament és tovább inzultálta a sértettet, majd az árusító asztalhoz érve az ott található és a sértett tulajdonát képező dobozokat kezdte el rugdosni.

A sértett annak megakadályozása érdekében, hogy a dobozban található törékeny árucikkeket megvédje, a dobozok elé állt és a kezeit oldal irányba felemelve védte azokat, amikor a vádlott kapálózva közelebb lépett és egy alkalommal megütötte a sértett bal kezének alkarját a csukló tájékon. A sértett a nap folyamán érezte, hogy a bal csuklója kissé megduzzadt, ezért a kórház sürgősségi osztályára ment. A sértett a bántalmazás következtében a bal kezének csuklóján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A férfi az erőszakos cselekményével nem okozott anyagi kárt a dobozokban található törékeny árucikkekben és a helyszínre érkező, majd intézkedést foganatosító rendőrjárőrök felszólítására elhagyta a helyszínt. A járási ügyészség beismerés esetére a férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta vádiratában.