Több esetben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök Békésben

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Békéscsabán, Mezőkovácsházán és Dombegyházon ittas járművezetés gyanúja miatt, Kétegyházán körözés alapján történt rendőri intézkedés.

Békés megyében három helyen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök. Békéscsaba külterületén 5 óra 15 perc körül egy személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a 28 éves békéscsabai férfi vezetői engedélyét elvették.

hirdetés

Ezután Mezőkovácsházán, a Szabadság utcából 7 óra 45 perc körül állítottak elő a rendőrjárőrök szintén egy autóst. A 79 éves mezőkovácsházi férfinál a helyszíni szondáztatás eredménye pozitív lett. Őt orvosi vizsgálatra, mintavételre vitték és tőle is bevonták a jogosítványt az intézkedő rendőrök. Végül 14 óra után néhány perccel Dombegyházon, a Tavasz utcában egy traktorral közlekedő férfival szemben intézkedtek a rendőrök.

A 40 éves dombegyházi férfi esetében is három mérés igazolta, hogy ittasan vezetett. A rendőrök mindhárom esetben büntetőfeljelentést tettek a járművezetők ellen.

Kétegyházán 2022. augusztus 2-án elfogtak a rendőrök egy kétegyházi férfit, aki ellen az egyik budapesti kerületi bíróság csalás vétség miatt adott ki elfogatóparancsot. A 33 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, majd átadták a körözését elrendelő bírónak.