Adolf Balázs ezüstérmes 5000 méteren, félbeszakadt a kajak-kenu verseny

Adolf Balázs ezüstérmet szerzett szombaton kenu egyes 5000 méteren a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyet a versenye után félbeszakítottak a közelgő vihar miatt.

A leghosszabb táv délutáni programja eleve több mint húszperces késéssel rajtolt el, mert a szervezőknek gondot okozott a pálya kijelölése, a bóják lehelyezése. A férfi kenus mezőny próbálta melegen tartani az izmait a parton, a visszalépések miatt végül nyolcan vállalták, hogy nekivágnak az öt kilométernek, köztük a tavaly világbajnok Adolf Balázs.

hirdetés

A verseny hamar a címvédő német Sebastian Brendel és Adolf különcsatájává alakult, a két versenyző váltott vezetéssel érkezett el az utolsó körig. Az utolsó száz méterhez érve még a magyar vezetett, de aztán Brendel begyújtotta a rakétákat, Adolf pedig ezt már nem tudta lereagálni, így ezüstérmet szerzett.

A befutó után közvetlenül bejelentették, hogy félbeszakítják a versenyt, a heves eső pedig néhány perc múlva meg is érkezett. Később a szervezők közölték, hogy a maradék három 5000 méteres számot (férfi és női K-1, női C-1) vasárnapra halasztják.

Eredmény, 5000 m:
férfiak:
C-1:
Sebastian Brendel (Németország) 22:50.803 p
2. Adolf Balázs 22:52.684
3. Carlo Tacchini (Olaszország) 23:13.346

Fotó: München, 2022. augusztus 20. A második helyezett Adolf Balázs a célban a férfi kenu egyes 5000 méteres döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 20-án. A versenyt félbeszakítottak a közelgő vihar miatt. MTI/Koszticsák Szilárd

MTI