Határvadászjelöltek újabb csoportja ült be az iskolapadba

Fotó: Police.hu

Békés megyében, Orosházán a megbízott megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a haza védelmére szerződött határvadászjelölteket.

hirdetés

A Békés megyei Orosházán 2022. augusztus 16-án kezdődött meg a határvadászok képzése. Az elméleti és gyakorlati oktatás folyamatosan zajlik, 2022. augusztus 23-án pedig egy második csoport is megkezdte a felkészülését. A határvadászjelölteket dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendőrfőkapitánya köszöntötte.

hirdetés

Beszédében kiemelte, hogy az államhatár védelme Magyarország biztonsága szempontjából kiemelt feladat. Biztosította a képzésen résztvevőket arról, hogy az oktatók igyekeznek minden segítséget megadni számukra a tanulmányaik eredményes befejezéséhez. Azok, akik eddig még nem jelentkeztek, de érdeklődnek a szerződéses határvadász képzés iránt, a rendőrség honlapján részletes tájékoztatót találnak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700) személyesen és telefonon is lehet információt, illetve a jelentkezéshez segítséget kérni. Az Orosházi Határvadász Toborzó Iroda címe és telefonszáma: Orosháza, Gyopárosi út 1., telefonszám: +36 30/663-1522, +36 30/ 144-3008. Emellett bármelyik rendőrkapitányságon és határrendészeti kirendeltségen tudnak információt adni a jelentkezés feltételeiről és a képzésről. Békés megyében a Lőkösháza, Battonya és Gyula Határrendészeti Kirendeltségeken látnak majd el szolgálatot a leendő határvadászok.

Police.hu

hirdetés