A koraszülöttekért futnak Gyopároson és a virtuális térben

Gyopároson Fotó: Körös Hírcentrum

Szeptember végén, idén már hatodik alkalommal szervezik meg Gyopároson és az online térben a Linamar Jótékonysági Futóversenyt, mely nevezési díja 100%-ban ismét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatja.

A verseny közel egyidős az alapítvánnyal, 2017-ben hívták életre azzal a céllal, hogy felelős foglalkoztatóként példát mutatva közösséget építsenek egy nemes cél, a koraszülöttek támogatása érdekében – emelte ki Csík Tímea, a Linamar Hungary Zrt. kommunikációs munkatársa. Az első három évben a gyopárosi tavak adtak otthont a megmérettetésnek, majd a járványhelyzet miatt két éven keresztül online bonyolították le a versenyt.

hirdetés

Az eddigi tapasztalatokból kiindulva 2022-ben egy hibrid esemény megvalósítása mellett döntöttek. A jelenléti versenyre ismét Gyopároson, szeptember 24-én kerül sor, online pedig szeptember 23. és 25. között van lehetőség részt venni a programon. Aki ez utóbbit választja, annak csupán egy képernyőfotóval kell igazolnia, hogy a verseny ideje alatt teljesítette a megadott távot.

A nevezés tekintetében korhatárra vonatkozó megkötés nincsen. Gyopároson 5 és 10 km-es távon futhatnak az indulók, illetve egy gyermek örömfutás is lesz 500 méteren. Az, aki online, a világ bármely pontján teljesíti a vállalt távot, 5, 10 vagy 21 km-t futhat a programban. Nevezni szeptember 10-ig lehet a linamaronline.polarsport.hu-n, vagy a linamargyoparos.polarsport.hu-n.Az eseményről további részletek elérhetőek a Facebookon és a www.linamar.hu-n is.

A koraszülöttmentés nagyon fontos feladat, melyet a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkorházában látnak el több éve. Amikor felmerült a mentőautó vásárlásának ötlete, a Linamarhoz hasonlóan számos cég és magánszemély a kezdeményezés mellé állt. Viszont a forrásra, támogatókra nem csak az üzembe állításhoz, hanem a folyamatos működés biztosítására is szükség van. Ezért is nagyon hálás dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumának elnöke, hogy például a futóversenyt is évente megrendezi a cég. Ráadásul az online részvételnek köszönhetően nemzetközivé nőtte ki magát az esemény, Kanadából is kaptak már általa támogatást.