Áthajtott a piroson, súlyos balesetet okozva ezzel Békéscsabán

Békéscsabán Fotó: Police.hu

A Gyulai Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 20 éves békéscsabai férfi ellen. Figyelmetlensége súlyos sérüléssel járó balesetet okozott – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi 2022. április 02-án, az esti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsabán, a Bartók Béla úton a Munkácsy utca felől a Bánszky utca irányába, a külső forgalmi sávban. A terhelt a Bartók Béla út – Dózsa György utca kereszteződésébe a forgalomirányító fényjelző készülék tilos (piros) jelzése ellenére behaladt, s összeütközött a szabad (zöld) jelzésre neki jobbról, a Dózsa utcából behaladó személygépkocsival.

hirdetés

A baleset következtében a vétlen autó sofőrje súlyos, 8 napon túl gyógyuló, míg a terhelt önmaga 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A terhelt megszegte a KRESZ 9.§ (4) bekezdés d) pontjában foglaltakat, mely szerint a fényjelző készülék kör alakú, valamint a nyilat, vagy kerékpárt mutató folyamatos piros fénye a továbbhaladás tilalmát jelzi és az útkereszteződésnél meg kell állni.

baleset Bcs bartók
Fotó: Police.hu

 

Ez is érdekelheti:

 

hirdetés