Elkezdődött Békéscsaba-Kenderföldeken az ivóvízhálózat kiépítése

Kenderföldek ivóvízhálózat kiépítése Fotó: Körös Hírcentrum

Elkezdődött Békéscsaba Kenderföldek nevű településrészén az ivóvízhálózat kiépítése – közölte Herczeg Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő.

hirdetés

A politikus elmondta, a beruházás – amelyet az Alföldvíz Zrt. finanszíroz ismeretei szerint csaknem félmilliárd forintból – a Kenderföldek egészét érinti, jövő év végéig a teljes településrészen biztosított lesz az egészséges ivóvízellátás. Hozzátette, a békéscsabai önkormányzat saját költségvetéséből is elkülönített idén 100 millió forintot más utcákban az ivóvízhálózat tervezésére, illetve kivitelezésre.

hirdetés

Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, négy ütemben építik ki a kenderföldi hálózatot. Az első ütem mintegy 800 méteres szakaszt érint, ott várhatóan október végéig befejeződnek a munkák. A további három ütem kivitelezése jövőre indulhat, a befejezési határidő 2023 év vége. A Kenderföldek településrész mintegy 46 hektárnyi területen fekszik, 20 utcából áll, nagyjából hatszázan lakják, belterületnek számít csaknem 30 éve.

Fotó: Körös Hírcentrum

Csicsely Gergely, a Kenderföldek Egyesület elnöke azt közölte, a négy ütem lefedi a teljes településrészt, az ott lévő mintegy 700 telek – amelyek közül nincs mind beépítve – csatlakozhat majd a hálózathoz. Mivel a lakóingatlanok vízellátása saját fúrt kutakból történik, és az abból nyert víz arzén-, ammónia- és mangántartalma mérések szerint többszörösen túllépi a megengedett határértéket, ezért az itt élők döntő többsége csatlakozni fog a hálózathoz – fogalmazott.

MTI

hirdetés