Ruszin-Szendi: a Magyar Honvédség megérkezett a 21. századba

A Magyar Honvédség megérkezett a 21. századba – jelentette ki a Magyar Honvédség parancsnoka szerdán, a Fejér megyei Bakonykúti melletti központi gyakorlótéren, ahol az újonnan vásárolt, német gyártmányú PZH 2000-es önjáró lövegek első éles lövészetén vett részt.

hirdetés

Ruszin-Szendi Romulusz hangsúlyozta: a Magyar Honvédség “a jelenkorba ugrott”, végre megjelent a 21. századi technológia a tüzérségnél, de nem állnak meg, hanem lesznek további fejlesztések.

hirdetés

A parancsnok történelminek nevezte a napot, mivel minden idők egyik legnagyobb hatótávolságú csöves tüzérségi eszközének első éles lövészetét hajtották végre magyar felségjellel, magyar területen. Megemlítette, hogy az önjáró lövegek lőtávolsága 30-40 kilométer, megnövelve pedig 70 kilométer. Az altábornagy közölte, hogy a német cég egyelőre három löveget adott át, de még huszonegy érkezik, és a szállítás folyamatos lesz. (MTI)

Bakonykúti, 2022. szeptember 7. A Magyar Honvédség (MH) újonnan vásárolt, német gyártmányú PZH 2000-es önjáró lövegeinek első éles lövészete az MH Központi Gyakorlóterén Bakonykúti közelében 2022. szeptember 7-én. MTI/Vasvári Tamás

Kiemelt kép: Bakonykúti, 2022. szeptember 7. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tájékoztatót tart a Magyar Honvédség (MH) újonnan vásárolt, német gyártmányú PZH 2000-es önjáró lövegének első éles lövészetén az MH Központi Gyakorlóterén Bakonykúti közelében 2022. szeptember 7-én. MTI/Vasvári Tamás

hirdetés