Felújított tantermet avattak a Kósban

új tanterem Kós Károly Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Murexin Kft. képviselői a közelmúltban ünnepélyes keretek között adták át a Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában felújított szaktantermet.

hirdetés

Az átadó ünnepségen jelen voltak a Murexin Kft. képviseletében Macskási Szilvia, Barta Pál és Tanka Attila, a Békéscsabai Szakképzési Centrumtól Mucsi Balázs főigazgató, illetve a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Fabiszné Pántya Erika.

hirdetés

Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgatóasszony elmondta, hogy az évek óta tartó jó együttműködés eredményeként, a Murexin Kft.-nek köszönhetően a tanulók és az oktatók a legújabb technológiákkal és anyagokkal ismerkedhetnek meg, így az iskolában képzett szakemberek a szakma élvonalában lehetnek.

új tanterem Kós Károly
Fotó: Körös Hírcentrum

Macskási Szilvia kifejtette, hogy a Murexin Kft. egy nagy múlttal rendelkező, burkoló anyagokat gyártó osztrák anyavállalat része. Mind a szakképzés, mind a cég számára fontos, hogy a gyerekek megismerjék a legújabb anyagokat, és az iskolákban önmagukra, illetve a munkájukra is igényes szakembereket képezzenek, ezért országszerte több tantermet is újítottak már fel.

új tanterem Kós Károly
Fotó: Körös Hírcentrum

Mucsi Balázs főigazgató köszönetet mondott az új teremért, illetve a régóta tartó együttműködésért az iskola és a Kft. között. Elmondta, hogy nem is igazán támogatást, hanem egy nagyon komoly, jövőben megtérülő befektetést kaptak a szakemberképzés terén. A főigazgató kihangsúlyozta, hogy a Koós Károly Technikum és Szakképző Iskolában tanuló gyerekek a múltban nagyon szép eredményeket értek el az országos versenyeken és a befektetett szakmai munka eredményeként ez várhatóan így lesz a jövőben is.

A tanterem felújításához használt összes alapanyagot a Murexin Kft. biztosította – mondta Szabó Sándor a gyakorlati oktatásért felelős igazgatóhelyettes. A gyerekek sokat segítettek a felújításban. Plakátokat készítettek, ezek kerültek a falra, a parkettát felcsiszolták, újra lakkozták, új szegőlécet raktak le. Nagy örömmel vették birtokba a megújult tanteremet.

hirdetés