Békés megyében terjeszthették a tiltott szereket

kábítószert, kokain, drog, Letartóztatták a békéscsabai kokainárust Illusztráció: iStock

Négy férfi és egy nő ellen javasol vádemelést a rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás adatai szerint Békés megyében terjesztették a tiltott szereket. Huszonhat fogyasztó ellen is eljárás indult.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsít négy férfit és egy nőt. A kapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2021. december 14-én fogták el őket. Egyikük fogyasztóknak is értékesített tiltott bódító hatású szereket, illetve nagyobb mennyiségben tovább is adott amfetamint egy másik férfinek. Ő kapcsolatban állt egy békéscsabai házaspárral, akik saját fogyasztásra és terjesztésre is vásároltak tőle az anyagból.

hirdetés
Fotó: Police.hu

A házaspár egy férfival is üzletelt, akitől rendszeresen kokaint és marihuánát vásároltak. A békéscsabai nő szabadlábon védekezik, a férfiak – akik közül hárman békéscsabaiak, egyikük kamuti – letartóztatásban vannak. A nyomozás során huszonhat tőlük vásárló kábítószer-fogyasztó ellen is eljárás indult.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2022. szeptember 12-én továbbította az ügyészségre.

Békés megyében terjeszthették a tiltott szereket
Fotó: Police.hu

Police.hu