Zaklatta volt házastársát egy orosházi férfi, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, aki heteken keresztül számtalan messenger és sms üzenettel avatkozott bele önkényesen volt felesége életbe – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi és a nő 2013-ig házastársak voltak, válásukat követően azonban továbbra is együtt éltek. Kapcsolatuk azonban 2022 májusára olyannyira megromlott, hogy a sértett 29 évi együttélést követően elköltözött otthonról.

hirdetés

A férfi ezt követően tudomást szerzett arról, hogy a sértettnek új párkapcsolata van kialakulóban, amibe nem tudott belenyugodni, ezért több alkalommal messenger, illetve sms-üzenetekben tettleges bántalmazással – felpofozással, megveréssel, agyonveréssel – fenyegette meg volt feleségét. Az egyik alkalommal telefonon hívta fel a nőt, és azzal fenyegette meg, hogy fel fogja darabolni az új párjával együtt, majd munkahelyén személyesen kereste fel a volt feleségét és fenyegetően annyit közölt vele, hogy az autójában van egy láncfűrész.

A férfi 2022. május végén felhagyott a sértett fenyegetésével, azonban elektronikus üzeneteiben – melyekben többnyire a közösen szerzett anyagi javak elosztása és a férfi féltékenysége képezte a vita tárgyát –, háborgató célzattal durva hangnemben becsmérelte a nőt akként, hogy vele szemben sorozatosan lekicsinylő, lealázó, sértegető, becsmérlő, gyalázkodó és gyűlölködő kifejezéseket használt.