Bántalmazta 2 hónapos gyermekét, vádat emeltek ellene

baba, csecsemő Illusztráció: Pixabay.com

Védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 27 éves büntetlen előéletű ceglédi nővel szemben, aki 2 hónapos gyermekét bántalmazta.

hirdetés

A fiatal nő – akinek a beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott – 2022. március 31-én, az esti órákban szarvasi lakása hálószobájában tartózkodott a babakocsiban háton fekvő 2 hónapos gyermekével. Az édesanya feszült idegállapotban volt, mert a csecsemő felborította a napi életritmusát.

hirdetés

A gyermekkorú sértett nem hagyta abba a sírást, ezért a fáradt és türelmetlen nő ideges lett, a cumit a sértett szájába tette és tenyerével ráfogta az arcára, hogy azt a szájában tartsa. Azonban a csecsemő tovább sírt és a cumit kiköpte, ezért a terhelt a csecsemő mindkét arcfelét az ujjaival összeszorította, majd a gyermeke fejét megrázta, egészen addig rázta, amíg nem észlelte, hogy a szájából vér szivárog.

A bántalmazás következtében a gyermek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A sérüléseket a védőnő a bántalmazást követő napokban tartott tanácsadáson észlelte, ezért a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatala még aznap kiemelte a családból a gyermeket és ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el, illetőleg gyermekvédelmi gyámot jelölt ki a részére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés