Játékosan a biztonságos közlekedésért

Közlekedésbiztonsági Nap Mezőberényben Fotó: Police.hu

A „Biztonság hete” országos témahét keretében „Közlekedésbiztonsági Napot” tartott a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Mezőberényben.

Hatszáz általános iskolás vett részt a „Biztonság hete” országos témahét Békés megyei rendezvényén, amelyet 2022. szeptember 22-én Mezőberényben tartott meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Mezőberényi Rendőrőrs. A városban korábban is tartottak már „Közlekedésbiztonsági Napot”, ez a program szélesedett most ki.

hirdetés

A diákok 22 állomáson gyűjthették az ajándékokra beváltható pontokat. A rendezvénynek helyet biztosító Mezőberényi Általános Iskola igazgatója, Öreg István köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az intézmény adhat otthont a programnak és hangsúlyozta a biztonságos közlekedésre nevelés, a biztonsággal kapcsolatos ismeretek megosztásának, oktatásának fontosságát.

Közlekedésbiztonsági Nap Mezőberényben
Fotó: Police.hu

A megnyitón Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kiemelte, hogy Békés megyében a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek között magas a kerékpárosok által okozott balesetek száma. Kérte a gyermekeket, hogy tanulják meg és gyalogosként, kerékpárosként tartsák be az alapvető közlekedési szabályokat! Legyenek figyelmesek a forgalomban, mert a közlekedés veszélyes üzem, kis figyelmetlenség miatt is történhet súlyos baleset. Ha autóban utaznak, mindenképpen használják a biztonsági övet.

Fotó: Police.hu

Az állomások többségén közlekedési témájú játékos feladatok várták az iskolásokat, de a rendezvényen részt vettek a mentők, a katasztrófavédelem és a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársai, és a városi mozgáskorlátozottak egyesületének képviselői is. A polgárőrök pedig a program lebonyolításában segédkeztek. A tanulságos és egyben szórakoztató rendezvényre a mezőberényi iskolások mellett Köröstarcsáról is érkeztek diákok, mindannyian örömmel járták az állomásokat és gyűjtötték a pontokat – számolt be a Police.hu.