Megújult a békéscsabai evangélikus óvoda játszóudvara

Megújult a békéscsabai evangélikus óvoda játszóudvara Fotó: Körös Hírcentrum

Játszóudvarral bővült a békéscsabai evangélikus óvoda udvara, a Hálaadó hét lezárásaként péntek délelőtt udvarszentelő ünnepséget tartottak.

Hevesi Réka, az óvoda vezetője elmondta, a játszóudvar a fenntartó támogatásával, a Magyarországi Evangélikus Egyház, az intézmény vezetése, valamint a lelkészek és a kivitelezők együttműködésével valósulhatott meg. A felújított, kibővített környezet a kor vívmányainak tökéletesen megfelel, a zöld területen fákat is terveznek ültetni a gyerekekkel.

hirdetés

Az udvarszentelő ünnepségen nagycsoportos óvodások és az iskola alsó tagozatos diákjai vettek részt, ugyanis az óvodás gyermekek mellett az általános iskolai egység alsó tagozatosai is szokták szabadidejükben a felújított udvart játékra használni.

A pedagógusok remélik, hogy sok olyan rendezvényt, programot tudnak szervezni a gyerekeknek, amit a szabadban, az új udvaron tudnak majd tölteni. Ilyen esemény például a csoportonként szervezett családi nap, illetve a játéknap a szülőkkel. Az udvarszentelő ünnepség a Hálaadó hét záróprogramja volt.