Több százan futottak a koraszülöttekért Gyopároson és online is

Linamar Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már hatodik alkalommal szervezték meg Gyopároson és az online térben a Linamar Jótékonysági Futóversenyt. A nevezési díjak 100%-ával ismét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatta a cég.

A közös futásra Gyopároson, szeptember 24-én kerülhetett sor. Online 23-ától 25-éig lehetett futni, aki ezt választotta, annak egy képernyőfotóval kellett igazolnia, hogy teljesítette a távot. Az esemény megnyitóján Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója kiemelte, az eltelt évek alatt közel 4 millió forintot gyűjtöttek az alapítvány számára, összesen több mint 10.000 km lefutásával. 2022-ben rekord született: több mint 1,1 millió forint folyt be a nevezésekből.

hirdetés

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumának elnöke nagyon hálás azért, hogy ismét ennyien eljöttek és támogatták a mentőautó fenntartását. A jármű már több mint 82.000 km-t tett meg és 650-nél is több koraszülöttnek, beteg újszülöttnek tudott segíteni. Egy komplett koraszülött intenzív érkezik ilyenkor, ráadásul nem csak Békésben, hanem a megyén kívül is szállít, ha szükséges.

Közel négyszáz nevezővel 1.243.270 Ft-ot sikerült összegyűjteni az alapítvány számára, idén is rekordot döntve – árulta el Csík Tímea, a Linamar Hungary Zrt. kommunikációs munkatársa. A helyszínen összesen 896 km-t futottak a résztvevők, a legidősebb futó 72 éves volt és 5 km-t tett meg. A legfiatalabb pedig az 5 km-es távon 9 éves volt, az 500 méteres, gyerekeknek szóló távon pedig még nem volt 3 éves a legfiatalabb induló.

Az online futásra három napjuk volt a nevezőknek, közel kétszázan vettek részt rajta. Az ország minden részéből, de Amerikából, és Kanadából is jelentkeztek futók. A beküldött fotók alapján családok, barátok futottak együtt jó hangulatban, így a program egészségmegőrző, közösségépítő szerepe is tudott érvényesülni. Online 1208 km-t futottak a nevezők. A legidősebb résztvevő 66 évesen futott 21 km-t, a legfiatalabb pedig 9 évesen 5 km-t.