Volt élettársát bántalmazta, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves büntetett előéletű gyulai illetőségű, de sarkadi tartózkodási helyű férfival szemben, aki volt élettársát az utcán bántalmazta – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi és a sértett nő korábban élettársi kapcsolatban éltek, az azonban még 2014-ben megszakadt. 2022. június 02-án, a délutáni órákban a sértett nő és két kiskorú gyermeke gyalogosan hazafelé tartottak Gyulán, a Kétegyházi úti parkolónál, amikor a férfi egy személygépkocsival megjelent, kiszállt az autóból, majd számon kérte a sértettet, hogy van-e párkapcsolata. Amikor igenlő választ kapott, a férfi ideges lett és egy alkalommal pofon ütötte a nőt, majd távozott a helyszínről.

hirdetés

Kis idő elteltével, amikor a nő és gyermekei már a lakásuk közelében jártak, a férfi gyalogosan ismételten megjelent, majd szó nélkül bántalmazni kezdte a sértettet oly módon, hogy a hajánál fogva a földre rántotta, majd a földön fekvő sértettet több alkalommal ököllel fejen ütötte, és több alkalommal bele is rúgott a lábába. A sértett segítségért kiabált, amit meghallva az egyik szomszéd kijött a házból és elzavarta a helyszínről a férfit.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

hirdetés