Zaklatta volt élettársát egy füzesgyarmati férfi, vádat emeltek ellene

bántalmazás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: iStock

Szexuális erőszak bűntettének kísérlete, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 30 éves büntetett előéletű, a cselekmény óta letartóztatásban lévő füzesgyarmati férfi ellen, aki korábban éppen magánlaksértés bűntette és a volt élettársa sérelmére elkövetett zaklatás büntette miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el az újabb, ugyanolyan bűncselekményeket.

A férfi és a sértett nő kisebb-nagyobb megszakításokkal öt évig élettársak voltak, kapcsolatukból 2019-ben egy közös gyermek is született. Viszonyuk konfliktusokkal terhes volt, többször szakítottak, majd kibékültek, végül 2022 áprilisában a nő úgy döntött, hogy nem kíván a férfival élni. A terhelt Németországban dolgozott, de a hazajövetele előtt, 2022 májusában megfenyegette a nőt azzal, hogy meg fogja ölni.

hirdetés

A férfi 2022. május 25-én hajnali 01 óra után ittas állapotban megjelent a volt élettársa füzesgyarmati lakóházánál. Előzetesen nem jelezte a sértett felé jövetelét, de a záratlan kapun és bejárati ajtón be tudott menni a házba a sértett belegyezése nélkül. A sértett nő és három kiskorú gyermeke, köztük a férfival közös, kétéves kisfiú, ekkor aludtak. A legkisebb gyermek az édesanyával közös szobában tartózkodott. A férfi a volt élettársa mellé ült az ágyra és megrázta, hogy ébredjen fel, majd közölte, hogy szexelni fognak. A nő egyértelműen tudomására hozta, hogy nem akar tőle semmit, és felszólította, hogy hagyja el a házat. Mivel a sértett nem egyezett bele a szexuális együttlétbe, a férfi dühében megcibálta a haját, lehúzta az ágy mellé a földre, majd a mellkasára térdelt és megfenyegette, hogy „most kapni fogsz”.

A sértett nagyon megrémült és kiabálni kezdett, erre felébredt a másik szobában alvó 9 éves kislány, átment az édesanyja szobájába, és a látottak miatt rászólt férfira, hogy fejezze be és távozzon. A terhelt ennek hatására abbahagyta a sértett bántalmazását, felállt és távozott, de közölte, hogy még vissza fog menni a következő napokban.

A járási ügyészség vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelt letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Másrészt a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában indítványt tett arra, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és rendelje el a vele szemben más ügyben kiszabott 1 év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.