20 fok körüli maximumokkal telnek a következő napok

séta, lányok, lány, emberek, ősz, időjárás Fotó: Pixabay.com

A jövő hét első napjaiban is marad a kellemes őszi idő, hétfő reggel északon, északkeleten viszont gyenge fagy is lehet az Időkép előrejelzése szerint.

hirdetés

Mint írják, hétfőn csípős reggelre ébredhetünk, különösen az ország északkeleti felén, ahol többfelé 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Az Északi-középhegységben és a Nyírségben fagypont közeli minimumok várhatók, talaj mentén többfelé fagyhat, de néhol 2 méteres magasságban is lehet gyenge fagy. Napközben délen és nyugaton lesz valamivel felhősebb az ég, északkeleten viszont szinte egész nap derült, napos időre számíthatunk. A szél Sopron környékén megerősödhet, máshol legfeljebb mérsékelt, élénk lökések kísérhetik. 17 és 23 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

hirdetés

Keddtől már enyhébbek lesznek a hajnalok, viszont újra megjelennek a pára-, illetve ködfoltok, melyek a délelőtti órákban feloszlanak. A hét második napján a napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol fordulhat elő kevés eső, zápor. A csúcshőmérséklet ismét 17 és 23 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön árnyalatnyival hűvösebb lehet, cserébe viszont sok napsütés fog kárpótolni, csak néhol szerdán fordulhat elő gyenge eső, egy-egy zápor. Pénteken előreláthatóan melegfront érkezik, mögötte hétvégétől jelentős felmelegedés előjelei mutatkoznak.

hirdetés