Az Agyaghadsereg-kiállítás 8888. látogatóját köszöntötték a Munkácsyban

8888. látogató a Munkácsy Mihály Múzeumban Brankovics György / Fotó: Körös Hírcentrum

A Terrakotta hadsereg – Az első császár üzenete című kiállítás 8888. látogatóját köszöntötték a Munkácsy Mihály Múzeumban.

hirdetés

A szerda 10 órai nyitásra Brankovics György érkezett elsőként, aki nem is sejtette, hogy látogatásával ő érte el Az első császár üzenete című kiállítás 8888. mérföldkövét. A nyugdíjas férfi vonattal érkezett Szegedről, hogy megtekintse a múzeum kiállításait, köztük a Terrakotta hadsereget. A látogatót Bácsmegi Gábor, az intézmény igazgatója köszöntötte. A szerencsés 8888. látogató egy kínai agyagkatona kicsinyített mását, és egy ajándékcsomagot vehetett át.

hirdetés
8888. látogató a Munkácsy Mihály Múzeumban
Fotó: Körös Hírcentrum

Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója elmondta, a Terrakotta hadsereg a világ 8. csodája, ennek kapcsán a nyolcas szám köré szervezték az ajándék átadót. A kínai számrendszerben is jelentéssel bír ez a szám, ugyanis a jólétet, gazdagságot szimbolizálja.

Fotó: Körös Hírcentrum

Az intézmény vezetője elmondta, az Év Múzeuma kitüntetésnek köszönhetően az ország különböző pontjairól, és határon túlról is érkeznek látogatók, sokan kifejezetten az agyaghadsereg megtekintéséért utaznak Békéscsabára.

A Terrakotta hadsereg – Az első császár üzenete című kiállítás október 30-ig tekinthető meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.

hirdetés