A „Nóri szelet” lett Békés kedvenc sütije

Békés kedvenc sütije

A Békés tortája versenyt a lakossági igényeknek és Békés város cukrászmestereinek ajánlásait figyelembe véve kissé átalakítva, „Békés Kedvenc Süteménye” néven rendezték meg harmadik alkalommal a polgármesteri hivatalban. Tizenkét kiváló süteményt hoztak be készítők.

hirdetés

A finomságokat Békés nagyszerű cukrászmesterei, Mucsiné Fodor Hajnalka, Nagy Lajos, Lagzi János, Sipaki István és Juhász Zoltán pontozták. A döntésük értelmében az első helyezett Csumpila Gábor „Nóri szelet” nevű süteménye lett. Második helyen végzett Tar-Kálmán Barbara „Pisztácia varázsa” nevű finomsága, míg a harmadik helyet Faragó Katalin „Unokák kedvence” nevű süteménye érdemelte ki.

hirdetés

A helyezettek értékes cukrászkellék utalványban részesültek. A cukrászmesterek különdíjakról is döntöttek. Nagy Lajos különdíjasa Máté Ferencné „Csoki Álom” fantázia nevű süteménye, Sipaki István különdíjasa Kocsor Sándorné „Diós-Narancsos kockája, Lagzi János különdíjasa Szabó Ildikó „Mézes-citromos szelete”, míg Juhász Zoltán különdíjasa Hegyesi Sándorné „Finom szelete” lett.

Polgár Zoltán alpolgármester a verseny zárásaként köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik neveztek a versenyen. Hangsúlyozta, idén is az ESÉLY Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesületet támogatják a győztes sütemény megvásárlásával a helyi cukrászdákban. A győztes „Nóri szelet” várhatóan november elejétől december végéig lesz kapható a békési cukrászdákban, és minden szelet megvásárlásakor nyereménykártyát kapnak a fogyasztók, amellyel sorsoláson vesznek részt 2023-ban. Az alpolgármester biztatja a lakosokat és a Békésre érkező látogatókat, hogy kóstolják meg az idei „Békés Kedvenc Süteménye” verseny győztes „Nóri szeletet”.

hirdetés