Erasmus napok a BSZC-ben

Erasmus napok a BSZC-ben

A nemzetközi Erasmus Napok keretében, az Európai Unió országaiban együtt ünnepelik az idén 35 éves Erasmus+ programot. A háromnapos rendezvénysorozatot 2017 óta minden évben megrendezik. Az idei évben október 13-15. között zajlik, ahol minden programban résztvevő szervezet megmutathatja célközönségének E+ projektjeit, eddig elért eredményeit, jó gyakorlatait.

Október 13-án a Békéscsabai Szakképzési Centrum is csatlakozott a programsorozathoz. A BSZC 2015-ös megalakulása óta aktív megvalósítója az Erasmus+ programnak. Nyolc tagiskolájában egyre többen csatlakoznak E+ projektekhez, és szerveznek tanulóik számára külföldi szakmai gyakorlatot, oktatóik számára tanulmányutat, illetve csatlakoznak nemzetközi együttműködéssel megvalósuló szakképzési vagy köznevelési témájú projektekhez Tenerifétől Törökországig, a teljes kontinenst átfedve.

hirdetés

A 13-i program a tagiskolák Erasmus+ projektjeinek megvalósításában kulcsszerepet játszó pedagógusok részvételével zajlott. Mucsi Balázs főigazgató köszöntője után áttekintésre kerültek az elmúlt 7 év eredményei, majd az Erasmus+ program magyarországi koordináló szervezete, a Tempus Közalapítvány munkatársai tartottak online formában előadást a 2021-27-es ciklus pályázati lehetőségeiről.

hirdetés

Ezt követően a tagiskolák koordinátorai tartottak érdekes előadást az iskolájukban folyó nemzetközi projektekről, tapasztalataikról, terveikről. A délutánt színesítette a Szent-Györgyi iskola két olyan diákjának élménybeszámolója, akik idén tavasszal Málta szigetén teljesítettek egy hónapos szakmai gyakorlatot.

A rendezvénysorozatban az iskolák külön-külön is készültek diákjaik, munkatársaik számára programokkal melyekről honlapjukon, közösségi oldalaikon adnak hírt az érdeklődő nagyközönség számára is.

hirdetés