Köd és napsütés fog váltakozni a hosszú hétvégén

nyugodt, őszi idő, Szeptember, időjárás, ősz, pad Illusztráció: Pixabay

Ahol kisüt a nap, 22-24 fokot is lehet, a borongós, nyirkos tájakon viszont 15 fok alatt maradnak a maximumok – számolt be az Időkép.

hirdetés

Előttünk áll a hosszú hétvége, bizonyára sokan terveznek kirándulást, szabadtéri programokat. Eső, nagy szél nem várható, egyedül a köd rondíthat bele az időjárásba. Éjszakánként nagy területen képződhet sűrű köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, helyenként ködszitálás teheti csúszóssá az utakat. Emiatt és a korlátozott látási viszonyok miatt fokozott óvatosságal közlekedjünk, ha autóba ülünk.

hirdetés

A nappali órákban a köd és a rétegfelhőzet ugyan elkezd zsugorodni, de nem tűnik el teljesen, leginkább az ország északkeleit felén maradhat meg tartósan, délen és a Dunántúlon süthet ki nagyobb eséllyel a nap. Emiatt nagy kontraszt jelentkezhet a délutáni hőmérsékleti értékekben.

A napos tájakon 22-24 fok is lehet, ezzel szemben a tartósan borongós, nyirkos területeken nem lesz melegebb 11-15 foknál. Változás a jelenlegi számítások szerint legkorábban a jövő hét második felében kezdődhet.

MTI

hirdetés