Pénzváltót vert át egy békéscsabai férfi

eurózóna, Pénzváltót vert át egy békéscsabai férfi Fotó: Pixabay

Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben, aki pénzváltás során trükközött. A pénzváltónak okozott kárt is meg kell téríteni az ügyészség indítványa szerint.

A férfi rendszeres kliense egy békéscsabai pénzváltónak. 2022. május 19-én, dél körüli időpontban is felkereste a pénzváltót azzal az indokkal, hogy 1.500 euró készpénzt szeretne forintra átváltani. A pénzváltóban dolgozó pénztárosnő közölte vele, hogy 380 forintos árfolyamon az 1.500 euroért az átváltási költség levonása után 568.740.-Ft-ot tud adni.

hirdetés

A férfi megmutatta a nála lévő 1.500 eurot és azt a pénzkiadó rekesz mellett a pultra helyezte. A pénztáros eközben elvégezte a pénzváltáshoz szükséges iratok fénymásolását és adatlap kitöltését, majd leszámolta az 568.740.-Ft-ot és a pénzkiadó tálcára tette.

A pénzt a terhelt átvette, de az 1.500 eurót nem adta át a pénztárosnak, hanem az átvett forintot átszámolás nélkül, egy kötegben a kikészített 1.500 euróra helyezte és azokat együtt a pénztárcájába tette, majd a helyszínről sietve távozott. A vádlott ezen cselekményével a sértettnek összesen 568.740.-Ft kárt okozott, mely nem térült meg – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti: