Több posta működése szünetel november 12-től Békéscsabán

posta Fotó: Körös Hírcentrum

November 12-től hat posta kerül bezárásra Békéscsabán, ami okozhat majd némi kellemetlenséget.

A Magyar Posta az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntött, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 posta működését (210 településen). Azokon a településeken, ahol több szolgáltatóhely működik (101 település), ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket, míg azokon a településeken, ahol nincs másik nyitvatartó posta (109 település), a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

hirdetés

A társaság hangsúlyozza, hogy az intézkedéssel érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el munkáját, mindegyikük más postahelyekre kerül átirányításra. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem.

Az érintett postahelyek 2022. november 12-től, határozatlan ideig zárva tartanak. Békéscsabán hat, Gyulán egy posta kerül bezárásra. Az érintett posták országos listája itt érhető el (Excel formátumban).

A bezárásra ítélt posták listája Békéscsabán és Gyulán:

Nagyobb méretért kattintson!

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozza, jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesítik a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírt mintegy 1600 posta helyett – a szüneteltetést követően is – országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.

 

Ez is érdekelheti: