Hamis karórákra bukkant a NAV a csabai piacon

Hamis karórákra bukkant a NAV a csabai piacon Kiemelt kép illusztráció!

Iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 33 éves büntetlen előéletű, Gyulán élő, de román állampolgárságú férfi ellen, aki márkavédett termékeket árult a csabai piacon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2021. november 03-án, a délelőtti órákban Békéscsabán, a városi piac területén igazoltatták és ellenőrzés alá vonták az ott árusító férfit. A terhelt által értékesíteni kívánt termékek közül a pénzügyőrök 19 db különböző márkajelzéssel ellátott, védjegyoltalom alatt álló nadrágszíjat és karórát foglaltak le, köztük 2 db olyan karórát, amelyek két óragyártással foglalkozó svájci cég logóival voltak ellátva. A férfi a karórák forgalomba hozatalára, illetve ilyen célú tartására a védjegyjogosultaktól, valamint azok szerződött partnereitől engedéllyel nem rendelkezett, beszerzési bizonylatot felmutatni nem tudott.

hirdetés

Az értékesíteni kívánt hamis márkajelzéssel ellátott karórák a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak, amelyeket a férfi korábban Budapesten, a Józsefvárosi piacon vásárolt továbbértékesítési szándékkal. A férfi cselekményével a védjegyjogosultaknak összesen 1.000.000.-Ft-ot meghaladó kárt okozott. A járási ügyészség vádiratában arra is indítványt tett, hogy a sértetti képviselő által bejelentett polgári jogi igényt a bíróság érdemben bírálja el és annak adjon helyt, azaz a férfinak az okozott kárt is meg kell térítenie – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.