Fiatal sportolókat díjazott a békéscsabai Decathlon áruház és a Kenderföldek Egyesület

Fiatal sportolókat díjazott a Decathlon Békéscsabai áruháza Fotó: Körös Hírcentrum

“Kenderföldek ifjú sportolói” elnevezéssel hirdetett pályázatot a békéscsabai Decathlon áruház és a Kenderföldek Egyesület. Az együttműködő partnerek szervezésében létrejött pályázat célja a fiatal sportolók, valamint az egészséges életmód támogatása az iskolások körében. A programot a városrészhez kötődő, iskolás korú, rendszeresen sportoló gyermekek számára hirdették meg.

hirdetés

Már Norbert, a Decathlon Békéscsabai áruház igazgatója hangsúlyozta, a sportáruház támogatja és népszerűsíti a városban a sportot és annak lehetőségét. Hozzátette, a Decathlon sportáruház korábban már szervezett közös családi napot a Kenderföldek Egyesülettel, a pályázattal pedig ismét egy közös programmal tudják népszerűsíteni a sportot.

hirdetés

„A pályázaton azok vehettek részt, akiknek van valamilyen kötődésük a Kenderföldekhez. Akár életvitelszerűen ott laknak, vagy akár csak telekkel rendelkeznek a városrészben. Feltétel volt, hogy iskolás gyermek legyen, valamint, hogy írjanak pár szót a városrészhez való kötődésükről” – fogalmazott Csicsely Gergő, a Kenderföldek Egyesület elnöke.

Fotó: Körös Hírcentrum

Díjazásban részesült Bokor Bíbor Anna, 7 éves tanuló, aki születése óta a Kenderföldeken lakik. Úgy gondolja, hogy az olyan mozgékony gyerekek számára, mint ő, a legjobb lakóhely lehet a Kenderföldek. 4 éves kora óta tornászik, 2 éve úszni is jár. Tóth Natália, 9 éves iskolás szintén a Kenderföldeken lakik. Szereti, hogy közel lehet a természethez, vizekhez. Az iskolai sportok közül a röplabdázást választotta. Önszorgalomból hetente háromszor jár úszni, valamint néptánccal is foglalkozik. Szatmári Levente 14 éves tanuló elmondása szerint nagyon szeret a Kenderföldeken lakni, ahol gyakran fotókat is készít a természet szépségeiről. Kutyájával sokszor sétálnak, futnak a tavak körül. 6 éve vízilabdázik. Nagy Patrik, 16 éves díjazott és családja telekkel rendelkeznek a Kenderföldeken, amit rendszeresen látogatnak. A labdarúgás sportját űzi.

„A sport nagyon fontos az egészség megőrzésében, másrészt a sport nevel és oktat is. Nevel arra, hogy tiszteld az ellenfeled és oktat arra, hogy hogyan kell rendszerszemléletben gondolkodni. Alázatra nevel, és nem utolsó sorban nagyon hasznos időtöltést és kikapcsolódást ad a gyerekeknek” – fogalmazott Paláncz György, Békéscsaba MJV oktatási ügyekért felelős tanácsnoka.

Fotó: Körös Hírcentrum

A sikeres pályázók vasárnap délután vehették át nyereményeiket, egyénenként húszezer forintos vásárlási utalvány formájában. Az eseményen a békéscsabai Aerofit Egyesület sporteszköz támogatást vehetett át, ugyanis versenyzőik éves teljesítményük eredményeként kvalifikáltak a december 1-4. között megrendezésre kerülő European Open Cup-ra.

hirdetés