Egy férfi szexuális indíttatásból földre tepert egy nőt Békéscsabán, letartóztatták

erőszak, bántalmazás, szexuális zaklatás, kék Illusztráció: iStock

Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt kezdeményezte a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 35 éves bolgár állampolgárságú férfi letartóztatását, aki szexuális indíttatásból földre tepert egy nőt. A sértett nő a sérelmére megvalósított nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény miatt nem terjesztett elő magánindítványt, azaz nem kérte a terhelt ezen bűncselekmény miatti felelősségre vonását.

hirdetés

A sértett nő 2022. október 19-én, a késő délutáni órákban az Élővíz-csatorna Lencsési lakótelephez eső részén, a gáton sétált, amikor összetalálkozott a bolgár férfival, aki tört angol nyelven, kezében egy térképet tartva segítséget kért tőle. A kommunikáció közben a férfi szexuális ajánlatot tett a sértettnek, majd őt – kihasználva testi fölényét – felemelte és a pár méterre levő bokros területre vitte, ahol a földre teperte és leszorította, ezáltal a nőt akarata ellenére a személyi szabadságától megfosztotta.

hirdetés

A férfi megpróbálta a földön fekvő sértettet megcsókolni, aki ezt elhárította, miközben közöttük dulakodás alakult ki és a nő hangosan segítségért kiabált. A sértett ellenállása és kiabálása miatt a terhelt néhány perc elteltével felhagyott a cselekményével, majd a helyszínről futva távozott. A terhelt másnap, 2022. október 20-án, a délelőtti órákban útiokmány nélkül, gyalogosan megkísérelte elhagyni Magyarország területét Románia irányába a „zöld határon” át, amikor a Lökösházi Határrendészeti Kirendeltség járőrei őt feltartóztatták.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a terhelt megkísérelt szökése és annak jövőbeli veszélye miatt került sor. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója – egyetértve az ügyészség indítványával – a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés