Átadták a Békés Megye Védelméért járó kitüntetéseket

Békés Megye Védelméért kitüntetések Dr. Takács Árpád főispán / Fotó: Körös Hírcentrum

Átadták a Békés Megye Védelméért járó kitüntetéseket szerda délelőtt. Az emlékplaketteket a Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság idei második féléves ülésén adták át ünnepélyes keretek között. Az ülést a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében tartották.

hirdetés

Az emlékplakettek a hagyományokhoz hűen, minden évben legfeljebb három személynek vagy szervezetnek kerülnek odaítélésre. A Békés Megye Védelméért járó elismerést 2018 óta azon személyek vagy szervezetek vehetik át, akik vagy amelyek sokat tettek Békés megye védelmi igazgatási feladatainak ellátásáért, a megye lakosainak védelméért, valamint a védelmi igazgatás fejlesztéséért.

hirdetés

A grémium döntése értelmében idén Békés Megye Védelméért emlékplakett elismerésben részesült Antal László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság, Kiképzési Főnökség csoportfőnöke. A Védelmi Bizottság ülésen elhangzott, az Antal László által vezetett katonai egységek részt vettek a kórházi oltó pontok rendfenntartói feladataiban. Gyorsan megoldották a szociális intézmények fertőtlenítését, illetve azokat a katonai jellegű feladatokat, amelyek nélkül Békés megye nem tudott volna olyan szinten helyt állni, ahogyan az a segítségükkel sikerült. Részt vett a logisztikai feladatokban, a tervezésben, rendszerint jelen volt az oltási munkacsoport ülésein.

Békés Megye Védelméért kitüntetések
Antal László dandártábornok / Fotó :Körös Hírcentrum

2014 és 2022 között tölthettem be életem eddigi legjobb beosztását, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoki beosztását. Ez az életem gyakorlatilag egyheted része, tehát eléggé meghatározó időszak volt. A beosztásomból és a hivatásomból adódóan igen sok alkalommal volt szerencsém, lehetőségem és kötelezettségem megfordulni Békés megyében, a Védelmi Bizottság munkájában részt venni

– fogalmazott a dandártábornok.

Kitüntetésben részesült dr. Garay Erzsébet háziorvos, aki mindennapi szakmai tevékenysége mellett a Covid-19 járvány idején jelentős szerepet vállalt a védekezés és az oltási tevékenység megszervezésében, koordinálásában.

Békés Megye Védelméért kitüntetések
Dr. Garay Erzsébet / Fotó: Körös Hírcentrum

A megtisztelő elismerés a személyemen keresztül, de a megye összes háziorvosi praxisában dolgozó, minden egészségügyi és társ dolgozónak szól. Köszönöm szépen, hogy ilyen csapatban dolgozhattam. Valóban mindenkitől, mindig minden segítséget megkaptunk, ami az adott esetben lehetséges volt

– mondta a háziorvos.

A Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság állandó meghívottjaként emlékplakett elismerésben részesítette dr. Kovács Tamás urat, a Békés megyét érintő belvizek okozta károk felszámolásában, a Covid-19 elleni védekezésben, valamint a területi védelmi igazgatásban huzamos ideig végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréseként.

Dr. Kovács Tamás / Fotó: Körös Hírcentrum

A közszolgálat négy nagyon fontos tulajdonságot tartalmaz szerintem. Az egyik a felkészültség, a szakmai tudás. Értenünk kell ahhoz, amit intézünk. Felkészültnek kell lennünk, minden nap meg kell újulnunk és tanulnunk kell, nem érhetjük be annyival, amit megtanultunk az egyetemen vagy főiskolán. A második tulajdonság a megbízhatóság. A harmadik a humánus hozzáállás. Mi vagyunk az emberekért, és nem ők értünk

– fogalmazott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója. Hozzátette: a negyedik fontos tulajdonság a nagyvonalúság.

Az elismerések átadását követően a Békés Megyei Területi Védelmi Bizottság ülésével folytatódott a program.

hirdetés