Hamis vád bűntette miatt, 1 év próbaidőt kapott egy 15 éves csanádapácai lány

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Hamis vád bűntette miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 évre próbára bocsátott az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén egy büntetlen előéletű, fiatalkorú, 15 éves csanádapácai lányt, aki súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolta meg nevelőapját alaptalanul. A bíróság jogerős ítéletében elrendelte a terhelt pártfogó felügyeletét is.

A fiatal lány édesanyja 2017. óta él élettársi kapcsolatban egy férfival annak csanádapácai házában, és 2018. évben a terhelt is hozzájuk költözött a nagymamájától. A lány és nevelőapja viszonya nem volt felhőtlen, többször alakult ki konfliktus köztük. 2021 áprilisában közigazgatási eljárás indult a helyi gyámhivatal előtt a fiatalkorú terhelt ideiglenes hatályú elhelyezése tárgyában. Ennek során a terhelt meghallgatásakor azt nyilatkozta, hogy a nevelőapja heti rendszerességgel bántalmazta együttélésük alatt, szexuális tartalmú kérésekkel fordult felé, és többször a combját simogatta, ezért nem akar tovább a családban maradni.

hirdetés

A gyámhivatal feljelentése alapján az Orosházi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomozást rendelt el. Ennek során megállapítást nyert, hogy a férfi időnként tenyérrel valóban felpofozta a fiatal lányt, de ezek a fiatalkorú terhelt csavargásai, hazudozásai, tiszteletlen magatartása miatt történtek. A férfi szexuális tartalmú kéréssel soha nem fordult a fiatalkorú terhelt irányába és szexuálisan nem is közeledett felé. Minderre tekintettel a nyomozást bűncselekmény hiánya okából megszüntették – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.