Szabadulását követő 4. napon ismét bűncselekményt követett el

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 48 éves erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő pusztaföldvári férfi ellen, aki szabadulását követő 4. napon ismét erőszakos bűncselekményt követett el – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2022. július 07-én szabadult a vele szemben rablás bűntette miatt kiszabott 7 év időtartamú fegyházbüntetésből. 2022. július 11-én, a délutáni órákban az élettársa társaságában egy orosházi presszóban italozott. Az italmérő helyen tartózkodott a terhelt által korábbról nem ismert későbbi sértett is. A sértett férfi igen jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, de kötekedő magatartást sem a terhelt, sem mások irányába nem tanúsított.

hirdetés

Ennek ellenére a terhelt és a sértett között konfliktus alakult ki, amely azzal zárult, hogy a terhelt kihívta a kocsma elé a másik férfit verekedni. Az utcán a terhelt a sértett arcába ütött, aki ennek következtében az egyensúlyát elvesztve hanyatt esett, koponyájának tetőrészével nagy erővel a kemény, érdes felszínű aszfaltfelülethez csapódott. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, koponyacsont-törést szenvedett, és azonnal elvesztette az eszméletét. A terhelt visszatért a presszóhelyiségbe, a szemtanúk pedig nyomban értesítették a rendőrséget és a mentőket. A terhelt a rendőrség kiérkezésekor már nem volt a cselekmény helyszínén.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül a járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és állapítsa meg, hogy előéletére figyelemmel – a törvény erejénél fogva – nem bocsátható feltételes szabadságra, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 130.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés