Talált pénztárcát ürített ki egy férfi Békéscsabán, és talált bankkártyával vásárolt egy nő Orosházán

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

A rendőrök mindkettőjüket elfogták, a férfi őrizetbe került.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2022. november 14-én csalás miatt őrizetbe vett egy férfit. A 18 éves fiatalember, aki ellen korábbi lopásai miatt már van folyamatban büntetőeljárás, egy talált pénztárcát szerzett meg. A tárcát a tulajdonosa egy trafikban a pulton felejtette. Aki megtalálta, odaadta az eladónak, hogy ha jelentkezik a tulajdonosa, adja oda neki. A fiatal férfi megtévesztette az eladót, elhitette vele, hogy övé a pénztárca, majd miután megkapta, a benne lévő pénz egy részéből azonnal vett egy telefont, a többit pedig elrejtette a cipőjébe. A rendőrök fél óra alatt elfogták, és a telefont, valamint a pénzt is lefoglalták tőle.

hirdetés

Orosházán, 2022. november 12-én 3 és 6 óra között egy diszkóban veszítette el a bankkártyáját egy férfi. A történtekről két nappal később tett bejelentést a rendőrségen. A kártyát a gyanú szerint egy nő találta meg és vásárolt vele, közel százezer forintot költött el. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei a 21 éves orosházi nőt a bejelentés napján, 2022. november 14-én előállították és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A történtek kapcsán a rendőrség mindenkit arra kér, hogy vigyázzon a személyes dolgaira! A pénztárcákat, telefonokat, bankkártyákat lehetőleg cipzáras táskában, vagy zsebben hordják. A táskáikat még rövid időre se hagyják sehol őrizetlenül! Aki pedig bármit talál, próbálja meg hiánytalanul visszajuttatni a tulajdonoshoz, vagy adja le a helyi önkormányzat jegyzőjénél! Ha nyolc napon belül ezt nem teszi meg és megtartja a talált dolgot, bűncselekményt követ el.

Police.hu