Talált pénztárcát ürített ki egy férfi Békéscsabán, és talált bankkártyával vásárolt egy nő Orosházán

Orosházán, háziorvos, személyi sérüléssel, Okányban, kunágotai, Orosházi, templomból, Medgyesegyházán, Telefonokat, Körözött, közokirat, Gyulai, Könnyű, Lopás, Kutyatámadás, szarvasi, Orosházán, elütötték, közlekedési, ötmillió forintot, Dobozon, rablás, halálos munkahelyi baleset, Eleken, Kétegyházán, Szabálysértés, orosházi, Békés, Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

A rendőrök mindkettőjüket elfogták, a férfi őrizetbe került.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2022. november 14-én csalás miatt őrizetbe vett egy férfit. A 18 éves fiatalember, aki ellen korábbi lopásai miatt már van folyamatban büntetőeljárás, egy talált pénztárcát szerzett meg. A tárcát a tulajdonosa egy trafikban a pulton felejtette. Aki megtalálta, odaadta az eladónak, hogy ha jelentkezik a tulajdonosa, adja oda neki. A fiatal férfi megtévesztette az eladót, elhitette vele, hogy övé a pénztárca, majd miután megkapta, a benne lévő pénz egy részéből azonnal vett egy telefont, a többit pedig elrejtette a cipőjébe. A rendőrök fél óra alatt elfogták, és a telefont, valamint a pénzt is lefoglalták tőle.

hirdetés

Orosházán, 2022. november 12-én 3 és 6 óra között egy diszkóban veszítette el a bankkártyáját egy férfi. A történtekről két nappal később tett bejelentést a rendőrségen. A kártyát a gyanú szerint egy nő találta meg és vásárolt vele, közel százezer forintot költött el. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei a 21 éves orosházi nőt a bejelentés napján, 2022. november 14-én előállították és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

hirdetés

A történtek kapcsán a rendőrség mindenkit arra kér, hogy vigyázzon a személyes dolgaira! A pénztárcákat, telefonokat, bankkártyákat lehetőleg cipzáras táskában, vagy zsebben hordják. A táskáikat még rövid időre se hagyják sehol őrizetlenül! Aki pedig bármit talál, próbálja meg hiánytalanul visszajuttatni a tulajdonoshoz, vagy adja le a helyi önkormányzat jegyzőjénél! Ha nyolc napon belül ezt nem teszi meg és megtartja a talált dolgot, bűncselekményt követ el.

Police.hu

hirdetés