Villanyszerelők tettek mestervizsgát Békéscsabán

Villanyszerelők tettek mestervizsgát

Villanyszerelők tettek mestervizsgát pénteken Békéscsabán, a Trefort-iskolában a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A mester címet a szakmák diplomájaként szokták emlegetni.

Serényen vezetékeltek a villanyszerelő mesterjelöltek a pénteki gyakorlati vizsgán. Bár mindannyiuknak sok éves szakmai gyakorlata van, a megmérettetés egyik sarokpontja a precíz munka mellett a gyorsaság. Most két órájuk volt a kitűzött feladat elvégzésére.

hirdetés

Tóth Róbert vizsgaelnök teljesen megértette a drukkot, hiszen nemrég ő is vizsgázott, igaz, ennél is magasabb szinten. Mint mondta, 24 éve van a szakmában, de soha nem szégyen kérdezni, tanulni az idősebb, tapasztaltabb szakemberektől, ő is így tesz, ha bizonytalan. Az ember ugyanis mindig tanulhat újat.

Az egyik vizsgázó, Serfőző Sándor is hosszú évek óta foglalkozik villanyszereléssel, sőt a Trefort technikumban oktatóként is dolgozik, többek között ezért is szerette volna megszerezni a rangos elismerést.

A mesterjelöltek a 180 órás felkészítését az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával végezték el. Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta, a mester cím a szakmák diplomája. A szakemberek munka után és hétvégénként, a szabadidejüket feláldozva képezték magukat.

Villanyszerelők tettek mestervizsgát

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara