Letartóztatták az orosházi dílerpárost

orosházi dílerek letartóztatása

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy orosházi pár – egy 41 éves büntetett előéletű férfi és élettársa, egy 30 éves büntetlen előéletű nő –, valamint egy 35 éves büntetett előéletű tiszabői férfi letartóztatását, akik Orosháza és Szolnok környékén drogot terítettek.

hirdetés

Az orosházi férfi 2022. év elején elhatározta, hogy különböző fajtájú kábítószerek értékesítésébe kezd, ezért egy ismeretlen személytől változó gyakorisággal kábító hatású, kábítószernek minősülő anyagokat szerzett be. Néhány hónap elteltével felvette a kapcsolatot a tiszabői férfival és ezt követően egymástól különböző fajtájú kábítószereket szereztek be, illetőleg értékesítettek egymás részére. A beszerzett kábítószereket a két férfi a lakóhelyükön tárolták, adagokra szétosztották, csomagolták, majd azokat az orosházi férfi Orosházán, míg a tiszabői férfi Szolnokon és annak környékén pénzért rendszeresen értékesítette.

Az orosházi férfi tevékenységéről tudomással bírt az élettársa is, aki a férfi utasításai szerint eljárva a kábítószer kereskedési tevékenységbe maga is közreműködött oly módon, hogy részt vett a kábítószerek porciózásában, csomagolásában, továbbá esetenként a kábítószernek a vevők részére történő személyes átadásában és az ellenérték átvételében is. Az orosházi pár lakóhelyén tartott kutatás során a nyomozó hatóság a kábítószer értékesítéséhez, porciózásához szükséges eszközöket, valamint kábítószer-gyanús anyaggal szennyezett tárgyi bizonyítékokat talált.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábon a még ki nem hallgatott tanúkat, bűntársakat jogellenesen befolyásolnák, megfélemlítenék, a tárgyi bizonyítási eszközöket elrejtenék vagy megsemmisítenék, és ezzel a bizonyítás eredményét veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés