Háztűzben életét vesztette egy kétéves gyermek Kisdombegyházon

halálos háztűz Kisdombegyházon Fotó: katasztrófavédelem

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. november 24-én 14 óra 17 perckor érkezett bejelentés arról, hogy tűz ütött ki Kisdombegyházon, egy családi házban.

hirdetés

Az épületben hárman tartózkodtak, egy két éves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő. Utóbbi két ember ki tudott menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, ő a helyszínen életét vesztette.

hirdetés

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult büntetőeljárás és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit – írja a Police.hu.

A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az égő parasztházhoz. Két szoba és az előszoba égett teljes terjedelmében, csaknem ötven négyzetméteren. A tűzoltók húsz perc alatt eloltották a lángokat, oltás közben egy gyermek holttestét találták meg. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. A legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza.

Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem

hirdetés