Pénteken már többfelé süthet ki hosszabb időre a nap

Változékony, időjárás, napsütés, hidegfront Fotó: Pixabay

Pénteken már többfelé süthet ki hosszabb időre a nap, viszont az ország keleti felében még többfelé erősen felhős maradhat az idő – írja az Időkép.

hirdetés

A hajnalra, reggelre képződő pára, köd a legtöbb helyen délelőtt feloszlik, csak néhol maradhat tartósabban szürke, nyirkos az idő. Számottevő csapadék ezen a napon nem várható, csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg szitálás, vagy jelentéktelen eső. Veszít erejéből a szél, már csak néhol fordulhat elő egy-egy élénk széllökés. A hajnali -3 és +5 fok közötti minimumokat napközben 3 és 11 fok közötti maximumok követnek, a felhősebb tájakon mérhetjük a legalacsonyabb csúcsértékeket.

hirdetés

A hétvégén naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Csak kevés helyen fordulhat elő átmenetileg szitálás, kisebb eső. A reggelek többfelé párásak, ködösek lehetnek. Szombaton a Dunántúlon többfelé, vasárnap a nap első felében már csak a nyugati tájakon lehet kissé szeles az idő. A reggeli órákra többfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet, délutánonként pedig 4 és 10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – írják.

hirdetés