Nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthon a Csillagmajor

Nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthon a Csillagmajor Fotó: Körös Hírcentrum

Megnyitotta kapuit Békésen a Csillagmajor Családok Átmeneti Otthona a rászoruló családok számára. Az intézmény megnyitó ünnepségére szerda délelőtt került sor. A résztvevőket Toszeczky Renáta, a Csillagmajor CsÁO intézményvezetője köszöntötte, majd kifejezte háláját azok felé, akik sokat segítettek és dolgoztak azon, hogy az intézmény létrejöjjön. Az eseményre az otthonban élő gyermekek műsorral készültek.

hirdetés

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója az ünnepségen elmondta, régóta tervezték, hogy átmeneti otthont biztosítsanak Békés számára, ugyanis eddig nem volt elérhető ilyen szolgáltatás a városban. A Csillagmajor Családok Átmeneti Otthon névadója az intézményvezető, Toszeczky Renáta volt. Az épület korábban egy erősen leromlott állapotú óvoda volt, amelynek felújítása a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Program keretében valósulhatott meg. Az otthonban 20 fő elhelyezésére lesz lehetőség, ahol olyan családok kapnak ellátást, menedéket, akik önerőből, valamilyen probléma kapcsán nem tudják biztosítani lakhatásukat. A 20 fős létesítmény létrehozásával nem állnak meg, az épület mögött már megkezdődött a folytatása egy másik 20 fős, ugyanilyen épületnek. Ezzel már 40 fővel tudna működni az intézmény.

hirdetés

Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke kiemelte, 26 évvel ezelőtt a Baptista Szeretetszolgálat azzal a célkitűzéssel indult, hogy a szeretetszolgálat szó ne csak papíron leírt néhány betűt jelentsen, hanem valóban szeretettel szolgáljon. „Szeretettel akarunk szolgálni azok számára, akik talán a legelesettebbek, és akiknek a leginkább szüksége van arra, hogy valóban méltósággal és szeretettel teljenek meg azok a mindennapok, amelyek nem adattak meg nekik szeretettel és méltósággal, sok féle oknál fogva” – fogalmazott.

Az ünnepélyes megnyitón Bócsa Roland lelkipásztor áldást mondott az otthon tevékenységére és az itt lakók életére. Az eseményen jelen volt dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Hári Tibor a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója, Bócsa Roland Békési Baptista Gyülekezet lelkipásztora, Tárnok Lászlóné, Békés Város  jegyző asszonya, Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatónője, dr. Szabó-Bimbó Mária, Békés Város Polgármesteri Hivatal igazgatási osztályvezetője, valamint dr. Kolysza-Tóth Annamária, a Békés Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály vezetője.

Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthon a Csillagmajor
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum

 

hirdetés