November utolsó napjai sem hoznak télies fordulatot

ősz, időjárás Fotó: Pixabay.com

A jövő hét első fele sem hoz érdemi változást időjárásunkban – számol be előrejelzésében az Időkép.

A következő hét első napjai sem hoznak lényeges változást időjárásunkban. Hétfő és kedd hajnalban, reggel ismét többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, helyenként szitálás, ónos szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat. Ugyanakkor találkozhatunk majd olyan tájakkal is, ahol naposabb lehet a reggel, bár ebből lesz a kevesebb. Ezeken a napokon napközben felhős, borongós, szürke, valamint naposabb tájak válthatják egymást, több napsütésre a Dunától keletre eső területeken van kilátás. Számottevő csapadék sem hétfőn, sem kedden napközben nem valószínű, csupán hétfőn fordulhat elő néhol átmenetileg szitálás, esetleg gyenge eső.

hirdetés

Hétfőn és kedden is elsősorban a Dunántúlon élénkülhet meg többfelé a délkeleti, illetve a keleti szél, helyenként erős lökésekre is számítani kell, máshol csak néhol lehet élénk átmenetileg a légmozgás.

Reggelente már többfelé mérhetünk kevéssel fagypont alatti értékeket, de kedd hajnalra a kevésbé felhős tájakon többfelé csökkenhet -5 fok köré a hőmérséklet. Délutánonként általában 2 és 8 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. A nap első felében északkeleten még előbújhat a nap a felhők közül, de délutánra mindenhol beborul az ég. Viszont szitálás, gyenge eső csak elszórtan fordulhat elő, sokfelé száraz maradhat az idő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Reggel ismét többfelé fagyhat, kora délután pedig 3-8 fok valószínű.