Egy közel 15 cm pengehosszúságú katonai tőr volt a gyilkos fegyver Magyarbánhegyesen

letartóztatták a mezőkovácsházi gyilkost Fotó: Police.hu

Emberölés bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 25 éves büntetlen előéletű mezőkovácsházi illetőségű, de magyarbánhegyesi tartózkodási helyű férfi letartóztatását, aki múlt szerdán megkéselte az édesapját.

A férfi 2022. december 7-én, 12 óra előtt nem sokkal Magyarbánhegyesen, az utcán előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazta 45 éves édesapját, oly módon, hogy egy közel 15 cm pengehosszúságú katonai tőrrel a nyakán, a felsőtestén és mindkét combján több alkalommal megszúrta, aminek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a férfi szökése miatt került sor, mivel a bűncselekmény elkövetése után elmenekült a helyszínről, őt a rendőrök körözés alapján Békéscsabán, a vasútállomáson fogták el, és az ügyészség álláspontja szerint a jövőben is tartani lehet a szökésétől. Másrészt a bűncselekmény jellegére, az elkövetés körülményeire figyelemmel, valamint arra, hogy a férfival szemben egy másik büntetőeljárás is folyamatban van erőszakos jellegű bűncselekmények – garázdaság és súlyos testi sértés bűntette – miatt, megalapozottan feltehető volt, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Főügyészség.