Középiskolás diákoknak tartottak tájékoztatót hivatásukról a rendőrök Békéscsabán

Középiskolás diákoknak tartottak tájékoztatót Békéscsabán Fotó: Police.hu
hirdetés

A hivatásos szolgálat iránt érdeklődő diákokat fogadtak a rendőrök 2022. december 16-án Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Futó Szöveg

A középiskolás tanulók a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér és Szent-Györgyi Albert technikumaiból érkeztek. Előadást tartott nekik a Közterületi Támogató Alosztály vezetője, Ágota László r. alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója, Deák Sándor r. őrnagy és a toborzócsoport munkatársa, Cseh István r. alezredes. Közülük Ágota László azokkal a felszereléseket, eszközöket mutatta be az iskolásoknak, amelyekkel a rendőrök a napi feladataik ellátása során dolgoznak.

hirdetés

A bűnügyi területre Deák Sándor kalauzolta el a fiatalokat, akiket számos bűnmegelőzési tanáccsal is felvértezett, különös tekintettel az online tér veszélyeire hívta fel a figyelmüket. A 10 hónapos rendőrjárőr képzésre való jelentkezés feltételeiről, a felvételi eljárásról, és a várható szolgálati feladatokról pedig Cseh István tájékoztatta a rendőri pálya iránt érdeklődő diákokat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata folyamatosan várja azoknak a jelentkezését, akik hivatásos szolgálatot szeretnének ellátni, rendészeti képzésre szeretnének járni. A jelentkezéshez szükséges információk megtalálhatóak a rendőrség honlapján és telefonon is készségesen segítenek a szolgálat munkatársai, akik munkaidőben a 66/523-700-as telefonszámon érhetőek el.

Fotó: Police.hu

Police.hu

hirdetés