Lopott gázórával lopta a gázt egy kétegyházi férfi

tűzhely, gáz, lopta a gázt Kétegyházán Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt egy 23 éves büntetett előéletű kétegyházi férfi ellen, aki lopott egy gázórát, majd azzal vételezett jogosulatlanul gázt. Az okozott kárt is meg kell majd térítenie.

hirdetés

A férfi kétegyházi tartózkodási helyén a földgázszolgáltató a felhalmozott számlatartozás miatt 2021 áprilisában a gázszolgáltatást megszüntette, és leszerelte az ingatlanban található fogyasztásmérőt. Ezt követően a férfi eldöntötte, hogy lopni fog egy másik gázórát abból a célból, hogy a lakóházban engedély nélkül vételezhesse tovább a földgázt. Így is tett: 2021 októberében magához vett egy franciakulcsot, és megjelent az utcában lévő lakatlan ingatlannál.

hirdetés

A kerítésen keresztül bemászott az ingatlan udvarára, majd a lakóház hátsó részén található bejárati ajtóhoz ment, amit egy, a helyszínen talált vasdarabbal felfeszített. A lakásban megkereste a gázórát, azt a nála lévő franciakulccsal szakszerűen leszerelte, majd a fogyasztásmérőt magához véve távozott az ingatlanból Ezt követően a lakóhelyén a fogyasztásmérőt szakszerűen rászerelte a gázcsonkokra, majd miután a gázcsapot kinyitotta megkezdte az ingatlanban az engedély nélküli gázvételezést.

A férfi a vele szemben 2021. december 16-án foganatosított rendőri intézkedés időpontjáig vételezte szabálytalanul és jogosulatlanul a gázt. A férfi a gázszolgáltató sértett részére a fogyasztásmérő eltulajdonításával közel 13.000.-Ft, míg a jogosulatlan földgáz vételezéssel 62.000.-Ft kárt okozott. A nyomozó hatóság az eljárás során az eltulajdonított fogyasztásmérőt lefoglalta és kiadta a sértett részére, így az okozott kár részben megtérült – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés