Modern eszközökkel gazdagodott a békési rendelőintézet

gépekkel gazdagodott a békési rendelőintézet Fotó: Körös Hírcentrum

Modern gépekkel gazdagodott a békési rendelőintézet laboratóriumának hematológiai részlege. Kálmán Tibor, Békés város polgármestere a járóbeteg-szakellátó laborjában számolt be a beruházásról.

„Nem csak pályázati forrásokból, hanem saját erőből is igyekszik az intézményünk fejleszteni minden eszközét, minden helységét és minden létesítményét. Örömteli, hogy most is sikerült úgy gazdálkodnia az intézménynek, hogy új gépek beszerzésére kerülhet sor. Terveink szerint további gépek is érkezni fognak, amelyek minden békésit és járásbelit szolgálnak majd, hiszen ez a rendelőintézet jóval túlmutat Békés határain” – fogalmazott Kálmán Tibor.

hirdetés

A hematológiai részlegre új vérkép-analizátor került, valamint ugyancsak ezen a részlegen a régi mikroszkópot egy modernebbre sikerült cserélni. Erdélyi Imola igazgató asszony elmondta, a régihez képest az új analizátorral egy sokkal részletesebb és pontosabb vérkép analízist tudnak végezni, az új mikroszkóp pedig sokkal érzékenyebb, illetve jóval precízebb munkát biztosít.  A két beruházás közel 6 millió forintos összegből valósult meg, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozásból gazdálkodta ki az intézmény.