Súlyos balesetet okozott, vádat emeltek a békéscsabai férfival szemben

Súlyosan megsérült egy kerékpáros nő Békéscsabán Fotó: Police.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetett előéletű békéscsabai férfival szemben, aki úgy okozott súlyos sérüléssel járó balesetet, hogy nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak.

A férfi 2022. május 23-án, a reggeli órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, a Sás közben a Fövenyes utca felől a Lencsési út irányába. A terhelt a Sás köz – Lencsési út kereszteződésébe a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére behaladt, nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett úton, a Lencsési úttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton, neki jobbról balra közlekedő kerékpárosnak, s összeütköztek.

hirdetés

A baleset következtében a kerékpárt vezető 46 éves nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett és maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki. A terhelt megszegte a KRESZ 28.§ (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, mely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.