Kétmilliárd forintból folytatódhatnak a fejlesztések Békésen

Kétmilliárd forintból fejlesztés Békésen Kálmán Tibor / Fotó: Körös Hírcentrum

Újabb támogatásokat nyert a Békési önkormányzat a Top Plusz pályázatok keretében. Többek között utcák aszfaltozására, a rendelőintézet belső felújítására, bérlakások építésére, üzemcsarnok létrehozására és a dánfoki szabadstrand fejlesztésére is sor kerülhet a támogatások segítségével. 

hirdetés

Az új uniós ciklushoz tartozó TOP Plusz pályázati forrás keretében 1 milliárd 61 millió forintot nyert a város belterületi utak aszfaltozására, felújítására. „Úgy gondolom nagyot tudunk előrelépni a város aszfaltos útjainak kialakításában, felújításában. Nem tudunk ebből mindent megoldani, de azért nagyon sok utcát tudunk leaszfaltozni” – fogalmazott Kálmán Tibor, Békés város polgármestere. Hozzátette, a Békés Megyei Önkormányzat sokat segített a tervezési munkákban, közel 40 utca tervezését finanszírozta a megyei önkormányzat. Ezt követően a polgármester beszámolt arról, hogy a gazdaság fejlesztésére közel 300 millió forintos támogatáshoz jutottak. Ebből az összegből a Csabai út 81. szám alatti területen raktár -és műhelyépület kerül kialakításra.

hirdetés

300 millió forintos támogatás segítségével folytatódhat a járóbeteg-szakellátó belső felújítása, szintén a TOP Plusz pályázat keretében. Az összeg segítségével teljesen elkészülhet az épület. Felújításra kerülnek a belső burkolatok és a nyílászárók, valamint a légtechnika is. Emellett a város két szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó pályázatot is nyert. Ennek keretében közel 240 millió forintból lesz lehetőség szociális bérlakások építésére és felújítására, valamint további utak aszfaltozására. További 140 millió forintot nyertek el felzárkóztatási programokra, amelyet a humán segítőszolgálat, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ fog elvégezni.

hirdetés