Festékszóróval összefirkálta haragosának mezőberényi házát egy férfi

graffiti, Festékszóróval összefirkálta Illusztráció: iStockphoto.com

Kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 25 éves büntetett előéletű férfi ellen, aki haragosa házának utcafrontját festékszóróval összefirkálta.

hirdetés

A vádirat szerint a férfi és a sértett között korábban megromlott a jó viszony. A férfi 2022. november 5-én 22 óra és 23 óra között az előzőleg elfogyasztott alkoholtól ittas állapotban, azért, hogy vélt sérelmein elégtételt vegyen, magához vett egy 1,5 literes olaj alapú festéket tartalmazó festékszóró flakont, majd a sértett által lakott mezőberényi ingatlanhoz ment.

hirdetés

A férfi a sértett lakóházának utcafronti falára „megdöglesz!!” feliratot, valamint a felirat fölé egy halálfejet és keresztbe rakott csontot festett fel, amivel az ingatlan utcafronti homlokzatát szándékosan megrongálta, abban 130.000 forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető férfit elzárásra ítélje és kötelezze őt a sértett kárának a megtérítésére – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés