Autólopással vádolta meg a battonyai nőt

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Hamis vád büntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 31 éves büntetett előéletű battonyai férfival szemben, aki lopással vádolt meg hamisan egy nőt – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi 2022. október 05-én a 112-es segélyhívó számon a Békés Megyei Rendőrkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába olyan, általa is tudottan valótlan tartalmú bejelentést tett, miszerint a tulajdonát képező lezárt személygépkocsit az autó korábbi tulajdonosa ellopta. A férfi ezt követően, még aznap bement a Battonyai Rendőrőrsre, ahol személyesen tett bejelentést.

Elmondta, hogy 2022. szeptember 22-én 800.000 Ft-ért vásárolta meg az autót egy battonyai nőtől. A teljes vételárat kifizette, az adásvételi szerződés pedig a gépjármű kesztyűtartójában volt elhelyezve. A férfi azt állította, hogy a személygépkocsi lezárt állapotban a háza előtt az utcán parkolt, de amikor hazament, azt észlelte, hogy a gépjárművet ismeretlen személy ellopta. Ezt követően felhívta telefonon a gépkocsi korábbi tulajdonosát, aki elismerte neki, hogy a gépjárművet ő vitte el.

A vádlott valótlan tartalmú bejelentése alapján a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szolgálatot teljesítő rendőrei az intézkedést megkezdték, melynek során megállapítást nyert, hogy az autó a battonyai nő tulajdonát képezi, azt a terhelt nem vásárolta meg, hanem csak kölcsönkérte a tulajdonosától. Ily módon a férfi valótlan tartalmú bejelentéseivel hamisan vádolta meg bűncselekmény elkövetésével a battonyai nőt.

hirdetés