MÁV-Volán: tavaly 11 ezer elveszett tárgy került vissza a tulajdonosához

vonat, vasút, közlekedés Illusztráció: Pixabay.com

Tavaly 18 770 – a vonatokon és a buszokon – elhagyott tárgyat adtak le a MÁV-Volán-csoportnál, ezek közül csaknem 11 ezer került vissza a tulajdonosához – közölte a közlekedési vállalat pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a járműveken és állomásépületekben többnyire telefonokat, pénztárcát, bankkártyát, kistáskákat, hátizsákokat, tornazsákokat, bőröndöt, iratokat, okmányokat, könyveket, ruhaneműt, szemüveget, esernyőt, kulacsot és bizsukat felejtenek az utasok. A legértékesebb elhagyott tárgyak nagyságrendileg néhány százezer forintot értek – tették hozzá.

Az elmúlt évben 11 735 talált tárgyat adtak le a vasúttársaságnak, és 7035-öt a busztársaságnak.

Emlékeztettek arra, hogy a vasúttársaság 2012-ben vezette be a központosított találttárgy-nyilvántartást, amely bármely, hozzáférési joggal rendelkező szolgálati helyről könnyedén elérhető. Hozzátették: 2019 novemberében vezették be a MÁV szolgáltató központja által egyre több funkcióval bővített, egyedi mobilalkalmazás „Talált Tárgyak” funkcióját. Az alkalmazáson keresztül rögzített talált tárgyak azonnal megjelennek a Mávdirekt rendszerben, így a diszpécserek könnyen segíteni tudnak az elveszett tárgyaik iránt érdeklődő utasoknak.

MTI