Szándékosan eltörte felesége egyik ujját egy dévaványai férfi

erőszak, bántalmazás, szexuális zaklatás, kék Illusztráció: iStock

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 60 éves büntetlen előéletű dévaványai férfi ellen, aki szándékosan eltörte felesége egyik ujját – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

A férfi és felesége 30 éve élnek házastársi kapcsolatban. 2022. november 6-án, a délelőtti órákban Dévaványán, a lakóhelyükön, a közös tulajdonú családi házuk kazánházában a férfi ittas állapota miatt összeszólalkoztak, majd a szóváltás után a terhelt lökdösődni kezdett feleségével. A lökdösődés során a férfi a veszekedésből fakadó indulatból a jobb kezével elkapta a sértett bal kezét és erős szorító nyomást gyakorolt a sértett gyűrűsujjának tenyér felöli bütyökrészére, ahonnan egy roppanás hallatszott.

Ezt követően a férfi a hüvelykujját feljebb emelve a sértett gyűrűsujjának középső percére helyezte, majd ismét erőteljes nyomást gyakorolt a fentebb említett ujjpercre, ahonnan ekkor szintén egy roppanás hallatszott.

Ezt követően elengedte a sértett kezét azzal a kijelentéssel, hogy „csak sikerült, de lesz még ilyen többször is!”, majd otthagyta őt. A terhelt bántalmazásának következtében a sértett súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést, a gyűrűsujj középpercének törését szenvedte el.

hirdetés