Két ittas járművezetéssel gyanúsított férfi ügye került az ügyészségre

kék, ittas vezetés, ellenőrzés Illusztráció: Körös Hírcentrum

Ittasan vezetők ügyeit küldte meg Békés vármegyében a rendőrség az ügyészségre. Egyiküket tavaly szilveszter előtt egy nappal, a másik férfit újév napján állították elő.

Két ittas járművezetéssel gyanúsított férfi ügye került az ügyészségre Békés vármegyében. Egyiküket 2022. december 30-án délután Mezőkovácsházán, az Árpád utcában igazoltatták a rendőrök. Személygépkocsit vezetett és miután alkoholfogyasztást jelzett nála a szonda, közölte, hogy csak egy háromcentest ivott meg. Mivel nem érezte magát ittasnak, nem gondolta, hogy ez gond.

hirdetés

A másik férfi újév napján, 2023. január elsején futott bele egy közúti ellenőrzésbe Gyulán. Segédmotor-kerékpárral a Leiningen utcán ment a Budapest körút felé, amikor leállították. Dohányért indult, később azt vallotta, hogy nem tudja, miért motorral ment, jobban átgondolhatta volna ezt. A rendőrök mindkét férfi ellen büntető feljelentést tettek és elvették a vezetői engedélyüket.

Az ügyeik vizsgálata befejeződött, és a büntetőeljárásokat folytató rendőrkapitányságok mindkét nyomozás iratait megküldték az ügyészségre.

A rendőrség ismét nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki gépi meghajtású járművet vezet, semennyi alkoholt nem fogyaszthat. Aki ezt a szabályt nem tartja be, magát, utasait és közlekedőpartnereit is veszélybe sodorhatja.

Police.hu

hirdetés