Hiába tiltották el a vezetéstől az újkígyósi férfit, mégis volán mögé ült

autó, műszerfal Kiemelt kép illusztráció!

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a héten a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 50 éves büntetett előéletű újkígyósi férfit, aki összesen három – két szabálysértési és egy büntetőügyben kiszabott – járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, amikor ismét egy autó volánja mögé ült. A járási ügyészség a terheltet a tettenéréstől számított 30 napon belül bíróság elé állította, amely jelentősen hozzájárult a büntetőeljárás gyors és hatékony befejezéséhez.

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság a 2022. február 25. napján jogerőre emelkedett végzésével engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte és a járművezetéstől 12 hónapra eltiltotta. Alig fél év múlva a Békéscsabai Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága a 2022. szeptember 01. napján véglegessé vált határozatával a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértése miatt 140.000.-Ft pénzbírsággal sújtotta és 6 hónapra eltiltotta az engedélyhez kötött közúti járművek vezetésétől. Ismét alig telt el néhány hónap, a férfit a Békéscsabai Járásbíróság 2022. november 18. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésével eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte és a közúti járművek vezetésétől 1 év 6 hónapra eltiltotta.

A férfi a vele szemben a szabálysértési és büntetőügyekben kiszabott közúti járművezetéstől eltiltások tényéről és tartamáról tudomással bírt, ezek a szankciók azonban nem tántorították el attól, hogy ismét egy általa használt személyautó volánja mögé üljön. 2022. december 20-án, a kora délutáni órákban a személygépkocsival Újkígyóson, az Ady Endre utcán, a Kossuth utca felől a Rákóczi utca irányába közlekedett, ahol őt a rendőrség megállította és intézkedés alá vonta.

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság 20 nap elzárás büntetésre ítélte, valamint 2 évre ismét eltiltotta a közúti járművezetéstől és az eljárás során felmerült 25.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.